Bureau d'architecture - A3 Development

Een kwestie van materie

A3 is een architectuur- en interieurontwerpstudio gevestigd in Brussel en opgericht in 2007 door Raphaëlle Jonckheere, Arnaud Meuwis en Christophe Legrand. Samen met een team van medewerkers en stagiaires heeft A3 talrijke projecten ontwikkeld, zowel voor residentiële doeleinden als voor commerciële ruimtes.

Het startpunt komt steeds opnieuw vanuit een diep respect voor de materie. Voor A3 begint het ontwerpen en inrichten van ruimtes systematisch met een specifieke aandacht voor de geschiedenis van het pand en zijn bewoners, om ze vervolgens in volle licht te onthullen.

Als grote liefhebbers van eenvoud, begeleidt het A3 team u van de allereerste schets tot de uiteindelijke voltooiing van het project. Elke opgave wordt gewaardeerd in diens uniciteit, of het nu gaat om bouw, renovatie of inrichting van particuliere of commerciële ruimtes. Precies deze kameleon-benadering maakt het mogelijk om in verschillende domeinen actief te zijn en om een cruciaal aanpassingsvermogen te ontwikkelen.

In wezen is A3 hoofdzakelijk een verhaal van mannen en vrouwen; in eerste plaats met een team waarvan de grootste troef een perfecte complementariteit blijkt te zijn. Vervolgens wordt dit geheel geharmoniseerd met de aanvullende noten van elke ambachtsman, arbeider of kunstenaar die deelneemt aan de uitvoering van een project. Meer dan enkel een architectuur- en interieurstudio, ligt de nadruk bij A3 bewust op een totaalaanpak: naast het pure ruwbouwwerk wordt er ook echt samengewerkt aan de afwerking en de detaildecoratie, van de keuze van de werken aan de muren tot het tafellinnen op de toonbank of zelfs het uitzoeken van passend servies.

Overtuigd van tijdloze stijl meer dan van hippe trends, geldt slechts één manifest: de wensen van de klanten vakkundig vertalen en met oog voor elk detail een kwalitatief hoogstaand resultaat afleveren.